Izaak Zwartjes

Het is weer even geleden sinds de laatste post.

Tijd om de volgende kunstenaar voor te stellen: Izaak Zwartjes :)

Izaak Zwartjes (Sassenheim, 1974) woont en werkt als beeldhouwer in Leiden en heeft zijn opleiding aan de KABK gevolgd in Den Haag. In zijn werk als beeldhouwer maakt Zwartjes installaties van afgedankte materialen die worden gevonden tijdens zijn omzwervingen door de stad.

Zijn werk lijkt zich in een mythologisch verhaal af te spelen en bestaat de laatste jaren vooral uit reizen met zelfgebouwde voertuigen waar hij de 'vrijheid binnen de kaders' opzoekt. Onderweg nestelt hij zich in de overzichtelijkheid van de natuur door middel van zijn zelfgebouwde onderkomens.

Over zijn ontmoeting met Ayman tijdens het Dubbelportret project zegt hij het verrassend te vinden hoe twee personen met een totaal verschillende achtergrond elkaar kunnen vinden en verbinden binnen het thema 'vluchteling'.